beste wensen Echt Mooij Fotografie
jaaroverzicht 2020
5 januari 2021
Danseres, meubel, kast, fotografie, fotografie met modellen
“Het Nederlands Dans Theater” in een meubelfabriek
7 maart 2022
Toon alles

Een muis en 100 vliegen

kunst foto, art photo

kunst, foto, fotografie, utrecht, maarssen, Amsterdam, te koop, galerie, kunst galerie

De sleutel draait vlot in het slot. Voorzichtig open ik de buitendeur. Ik duw en de deur kraakt open. Voor me, op de granieten keukenvloer ligt een dode muis. Ik schop de muis met mijn voet voorzichtig onder het aanrecht, zodat mijn model de muis niet zal zien.. Ik nodig haar uit ook naar binnen te komen. De kou stroomt in kleine wolkjes uit onze monden. Ze brengt haar handen naar haar kraag en trekt haar jas dicht tegen haar aan. We stappen over het grote gat in de vloer in de gang en lopen de trap omhoog naar de zolder. De draad van het lampje hangt boven de deur en schampt onze haren als we de zolder oplopen.

Ze verkleedt zich. Meerdere laagjes trekt ze aan om de kou te trotseren. Haar bruine col verwarmt haar slanke lijf. Een klein straaltje licht valt door het dakraam en verlicht net haar gezicht. In de spiegel zie ik haar reflectie, Ze is stil en aanwezig. Prachtig in haar verschijning.

Ze verkleedt zich, in maagdelijk blauw, en laat zich bevallig over de stoel vallen. Haar hoofd naar beneden gebogen. Ik klik.

De dode vliegen, blijven roerloos liggen

Photo art

Fotografische kunst Arnaud Mooij

Share

Blijf op de hoogte

Als je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Ik hou je op de hoogte!

Blijf op de hoogteAls je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Je hebt je succesvol aangemeld!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar info@echtmooij.nl

× Stel je vraag