Ontspannen fotoshoot op het strand van de Haarrijnseplas
16 juli 2014
Workshops persoonlijke ontwikkeling en fotografie
1 december 2014
Toon alles

De tovenaar van Vleuten

Ko van Wijk;  De tovenaar van Vleuten

Ko, 1 van de twee mannen achter de metaalfabriek in De Meern. Ze maakten eigenlijk alles van ijzer wat  je maar kunt bedenken, wat met name industrieel gebruikt werd.

En rond 2000 is Ko gestopt. Stoppen, stoppen? Nee hoor, Ko (bijna 79 jaar oud) stopt voorlopig niet. Iedere ochtend helpt hij zijn vrouw en vanaf 14 uur is hij te vinden in zijn garage. Hier betovert Ko oude fiatjes uit 1936. Hij kijkt, buigt, glimlacht, kijkt nog een keer, slaapt eens een nachtje, last, buigt en poetst, totdat de roestige fiat straalt als een pas geslepen diamant. Kijk maar eens naar de foto van voor en na, dat is toch ongelovelijk! En hij tovert niet alleen met fiatjes, hij rijdt er ook nog in, ieder jaar. Zoals bijvoorbeeld de elfsteden oldtimer rally.

Het enthousiasme van Ko is aanstekelijk. Hij kan niet alleen toveren met zijn handen maar ook zeker met zijn glimlach. Ik hoop dat Ko jou ook eens een keer mag betoveren.

PS: De aloude metaalfabriek en neogotische kerk is begin 2011 omgedoopt tot de METAAL KATHEDRAAL! Een initiatief van theatermaakster Maureen Baas. Momenteel wordt de Metaal Kathedraal gebruikt als locatie voor fotoshoots (tijdens mijn fotoshoot met Ko, was er in de Metaal Kathedraal ook een tweedaagse shoot van Esquire, zie het model naast Ko), filmtheater, evenementen, bedrijfsfeesten en nog veel meer. Kom hier een plek huren en help Maureen en haar collega’s, want er is veel hulp nodig om deze plek zo mooi te laten blijven, zoals bijvoorbeeld een nieuw dak.

 

Share

Blijf op de hoogte

Als je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Ik hou je op de hoogte!

Blijf op de hoogteAls je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Je hebt je succesvol aangemeld!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar info@echtmooij.nl

× Stel je vraag