Expositie Mooie ouderen in De Harmonie in Leeuwarden
23 januari 2015
Mooie Ouderen
26 mei 2015
Toon alles

De jonge vrouw met het oranje haar (samen in verbinding)

Elfia_Echt_Mooij_fotografie.klein-4728

 

Elfia

Elfia, een festival waar een ieder verkleed gaat zoals zijn ze graag willen zijn of gezien worden. Elfjes, draken, ridders en andersoortige fantasyfiguren. Voor mij, als portretfotograaf, een geweldige plek om te zijn. En zo anders dan anders. Normaal fotografeer ik personen, precies zoals ze zijn, puur, zonder frutsels en visagie. Hier is bijna iedereen geschminkt, verkleed, en toch ook wel weer zich zelf. Tijdens een korte regen bui stond ik te schuilen met een hypotheekadviseur, die onherkenbaar en prachtig verkleed was. Twee werelden die hij goed gescheiden houdt.

Hemel op aarde

Maar op hun eigen manier zijn zij ook puur. Ze leven hun droom voor twee dagen. Even zijn wie je zou willen zijn, zonder alle dagelijkse zorgen. De passie, liefde en gedrevenheid straalt er van af bij iedereen. Het is een wereld waar je even helemaal vrij kunt zijn en bewonderd kunt worden om wie je bent. En mensen laten zich bewonderen en ook fotograferen. Het is een spel tussen de deelnemers en vele honderden fotografen. En allemaal krijgen ze wat ze willen, prachtige foto’s. Sommige deelnemers komen nog geen 100 meter ver, omdat ze continu gevraagd worden door fotografen.  En iedereen geniet. De fotografen van hun fotografie en de deelnemers die twee dagen lang in het middelpunt van de belangstelling staan.  Het is een groot feest, waarbij iedereen met elkaar verbonden is. We horen er allemaal bij en we horen bij elkaar. Het is een feest van verbinding. De complimenten vliegen iedereen dan ook om de oren. Jammer dat Elfia maar twee dagen duurt. Ook voor de jonge vrouw met het oranje haar. Als ik haar vraag of ze het leuk vindt om zo in de belangstelling te staan, krijgt ze een mooie glimlach en zegt,” ja, jammer dat ik niet het hele jaar deze pruik kan dragen”.

 

Voor meer foto’s, klik hier:

 

Elfia_Echt_Mooij_fotografie.klein-4722

Share

Blijf op de hoogte

Als je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Ik hou je op de hoogte!

Blijf op de hoogteAls je je inschrijft ontvang je maximaal 4 keer per jaar mijn nieuwsflits met tips, events, inspiratie en/of aanbiedingen.

Je hebt je succesvol aangemeld!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar info@echtmooij.nl

× Stel je vraag